dijous, 23 de maig del 2013

Un traçat alternatiu al Quart Cinturó

Article publicat a lactual.cat de Castellar del Vallès

La Plataforma Sant Julià proposa una nova via que uneixi Castellar amb la Ronda Oest. 
Les seccions locals d'ERC i ICV hi donen suport 
Cristina Domene 
La Plataforma Sant Julià -que va néixer al gener de 2011 amb l’objectiu de protegir el parc agrari de Sant Julià del Quart Cinturó-considera que seria oportú connectar la carretera B-124 amb la Ronda Oest de Sabadell (consultar aquí el traçat). És una fórmula per resoldre l’accés de Castellar amb l’autopista de Terrassa a Barcelona, facilitant l’accés al Pla de Bruguera i al nucli residencial. La secció local d’Esquerra ha decidit donar suport a aquesta proposta. “La prioritat d’ERC continua sent la connexió ferroviària, -puntualitza Rafa Homet, president d’ERC-, però no és pot menystenir la necessitat d’actualitzar la carretera a la realitat, per això creiem que és una alternativa interessant i eficient”.

Aquest projecte només té una longitud d’obra de 2,1 quilòmetres. El traçat discorreria des de la vila a través d’un vial paral·lel a la B-124 que sortiria en una rotonda a l’alçada de Torre Turull i es mantindria direcció Sabadell per l’esquerra de la B-124 sense perdre alçada. Al Punt blau, aproximadament, s’obriria un pont per creuar el Ripoll i entrar en un túnel a través dels barris de Can Deu i la Planada del Pintor que aniria a parar a la benzinera de Ca n’Oriac, al final de la Avinguda Matadepera.
La secció local d’ICV també ha decidit donar suport a la Plataforma Sant Julià perquè “considerem que hi ha una necessitat imperant que es connecti Castellar amb Sabadell d’una manera coherent”, assegura Daniel Martínez, portaveu d’ICV, “no només pels ciutadans, també per a les empreses. Aquest vial donaria sortida a aquestes necessitats”.

Ara que a Castellar s’està revisant el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal és un bon moment, opinen l’entitat i les dues formacions polítiques, per a incorporar-ho al document. “Volem presentar una esmena perquè es reservin els terrenys per a aquesta possible ampliació de la B-124 i que es dibuixi sobre el Pla General”, afirma Rafa Homet.
Precisament Santi Vila, Conseller de Territori i Sostenibliitat de Ciu, va qualificar ahir públicament el Quart cinturó de projecte envellit. “CiU s’ha adonat que tots els partits i entitats amb arguments ambientalistes tenien raó”, assegura Martínez d’ICV.

El President d’ERC se n’alegra que iniciativa també doni suport a la proposta i pensa que seria genial que la resta de formacions s’afegissin. Esquerra de Castellar ja s’ha reunit amb la secció local de Sabadell i ara tenen previst concertar una reunió amb Plataforma Sant Julià per conèixer més aspectes d’aquest nou traçat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada