Qui som?

La Plataforma Sant Julià som un grup de persones que volem protegir el parc agrari de Sant Julià, sencer, no aixafat per Quart Cinturó  dissenyat  pel Ministerio de Fomento, que amenaça l’espai agrari de Sant Julià, un mosaic de camps, boscos i masies, de rieres i fonts de la nostra ciutat que volem conservar i valoritzar.
Som tècnics, professionals i persones relacionades amb entitats i moviments socials, alhora que treballem en àmbits relacionats amb la planificació urbanística, arquitectura, conservació d’espais naturals, sector agroalimentari, en tecnologies de la informació i comunicació, que no ens podem quedar parats, volem treballar per cercar un consens per satisfer la necessitats de mobilitat amb el menor impacte tot preservant el parc agrari amb tota la seva integritat.

Manel Larrosa, Feliu Madaula, Roc Mas, Lluïsa Miret, Francisco Morales, Antoni Múrcia, Joan Carles Sallas, Santiago Gómez, Laura Trives, Jordi Vilas.

Tal com ho va explicar VilaWebBases de la plataforma (pdf)

• Sensibilitzar l’opinió pública de la ciutadana propera (àrea nord de Sabadell) i de la resta de la ciutat sobre la importància del Parc agrari de Sant Julià.
• Defensar el concepte de Parc per a aquest espai i promoure la seva protecció legal com un dels grans parcs de la plana del Vallès (semblant a Gallecs, que ja ostenta protecció).
• Posar de manifest el perill que el Quart Cinturó parteixi Sant Julià, fent desaparèixer el seu principal valor de gran superfície i espai unitari.
• Donar a conèixer que hi ha alternatives de connexió amb Terrassa que són clarament de menys impacte i que respecten totalment Sant Julià. 
• Ser una plataforma unitària de sensibilització dels ciutadans, les entitats i els partits polítics, amb una durada temporal fins un cop aconseguida la sensibilització.
• Demanar als partits polítics locals una postura a favor de la defensa del Parc de Sant Julià i en contra la seva divisió de cara a les properes eleccions municipals i, si calgués, una consulta ciutadana al respecte.
• Exercir de ciutadania conscient i entendre que el debat polític i social s’esdevé en debats lliures, en els quals les opcions de futur no es justifiquen de manera tecnocràtica (com per exemple en les demandes d’una nova autovia que ignora per on passa), sinó amb un compromís ambiental de qualitat i de respecte al territori.

pSJ
Sabadell, gener 2011.


Baixa el fulletó divulgatiu No contaminis. No trituris


La integritat del parc de sant julià compta amb el suport de:


Les associacions de veïns de: Ca n’Oriac, Plana de del Pintor, Torrent del Capellà, Torre-Guitart - Plaça d’Espanya, Concòrdia, Covadonga, Creu Alta, Gràcia i  Sant Feliu del Racó.

Les entitats: ADENC, UES, Unió de Pagesos, Amics del Ripoll, Plataforma Parc Sant Julià, (C.A.C) Club Atlètic Castellar, (ESCOAC) Esport, Cooperació i Acció, Ajuda al Poble Saharaui, Som lo que sembrem Vallès, Arxiu d'Història de Castellar, Castellar Sostenible, Cooperatives de consum responsable Economat i Naps i Cols, Centre Excursionista Castellar, Acampada Castellar, Can Capablanca, Moviment Popular Sabadell (MPS), La Ruda (Assoc. d'amics de Can Deu per a l'Agricultura Ecològica), Associació Cultural Cal Meima.

Les organitzacions polítiques: Entesa per Sabadell, ERC, Esquerra Unida-EUiA, ICV, L’Altraveu, Reagrupament de Castellar, Solidaritat per la Independència Castellar, CUP Sabadell.